کاشت مو

مو یکی از موارد مهم در چهره بوده که دلیل جذاب‌تر نمودن استایل و ظاهر هر فرد است. افراد زیادی در جامعه با مشکل ریزش مو و کم‌پشت شدن جلو سر روبه‌رو هستند و از این بابت همواره نگران و مضطرب بوده‌اند. معمولا دلیل ریزش مو و کم شدن تراکم موی سر ارثی بوده و گاها به استرس افراد نیز بازمی‌گردد. همچنین داشتن تغذیه نامناسب و فشارهای روحی نیز بی‌تاثیر نیست. از آنجایی که زندگی در حال حاضر با تنش‌ها و مشکلات زیادی روبه‌رو است، افراد نیز ناخودآگاه در این تنش‌ها قرار می‌گیرند و با این عارضه یعنی مشکلات کم‌پشتی مو مواجه خواهند شد. کاشت مو به کمک این افراد آمده و با کمک‌گیری از تکنولوژی و پیشرفت‌های پزشکی توانسته راه‌ حل‌های مناسبی را ارائه دهد.

کاشت مو در کلینیک آرشیدا

روش کاشت مو و برداشتن قسمتی از پوست سر که به همراه آن منبع اصلی تولید خون نیز برداشته می‌شود و به یک منطقه و محل دیگر انتقال می‌یابد، به قرن ۱۹ بازمی‌گردد؛ اما روش‌های مدرن کاشت مو از ژاپن آغاز شد و در دهه ۳۰ میلادی شاهد این موضوع و اتفاق بودیم. در آن زمان، این امر به منظور برطرف کردن آسیب در ابرو و مژه بود و برای طاسی سر استفاده نمی‌شد. رفته رفته این تلاش‌ها مورد توجه قرار گرفت، تا امروز که شاهد درمان طاسی سر با روش‌های مختلف هستیم. به‌طور کلی کاشت مو توسط جراح متخصص انجام شده و در اصل یک جراحی تخصصی محسوب می‌شود. در طی عمل، فولیکول‌های مو توسط جراح از بخش‌هایی که دارای طاسی نیستند، برداشته شده یا موهایی که در سطح بدن وجود دارند و مناسب کاشت هستند، جداسازی می‌شوند. سپس این فولیکول‌ها در نواحی طاسی سر قرار می‌گیرند. بدین ترتیب فولیکول‌ها بازسازی ترمیم خواهند شد و قادر به رشد هستند.

فولیکول چیست؟

فولیکول‌ها که پایه اصلی تشکیل دهنده مو‌های بدن انسان هستند، بخش‌های کوچکی بوده که در لایه درم پوست قرار گرفته‌اند. فولیکول‌ها از ۲۰ نوع سلول متفاوت تشکیل شده‌اند که با توجه به قرارگیری در هر قسمت از بدن، موهای مختلفی از نظر ضخامت و تعداد تولید می‌کنند. به عنوان مثال تعداد موهایی که فولیکول‌های صورت تولید می‌کنند با موهای سر متفاوت هستند و معمولا هر فولیکول ۲ تا ۳ و گاهی تا ۵ عدد مو را در بر می‌گیرد. پس دلیل مقاومت برخی از موها به فولیکول‌ها بازمی‌گردد.

روش‌ های کاشت مو

در کاشت مو، فرد باید از بانک موی مناسبی برخورد باشد و تمام نتیجه و موفقیت فرد در میزان بانک موی موجود است. اگر فرد از این ویژگی برخوردار باشد می‌تواند از روش‌های اصلی کاشت مو استفاده نماید؛ اما اگر فرد از بانک موی مناسبی برخوردار نبود لازم است تا از روش‌های جایگزین استفاده کند. این که کدام روش مناسب و کدام روش نامناسب است بستگی به فرد و میزان ریزش، تراکم کاشت مد نظر، سفتی پوست سر، تراکم بانک مو و… دارد که با توجه به بررسی این موارد می‌توان بهترین روش را انتخاب کرد.

روش‌های کاشت مو در حالت کلی به دو دسته روش جراحی و روش غیرجراحی (تکرار روش) تقسیم می‌شوند. در روش جراحی، از روش FUT استفاده می‌شود و در روش غیرجراحی، روش FIT مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش جراحی FUT نام دارد و … که روشی کم تهاجمی‌تر بوده و تقریبا بدون درد، خونریزی، زخم و… صورت می‌پذیرد. همچنین در این روش بروز عفونت، اسکار یا جای زخم را شاهد نخواهیم بود.

کاشت مو به روش Follicular Unit Transplantation) FUT)

روش FUT که به کاشت مو نواری نیز معروف است، با ایجاد برشی عمیق در پوست سر، تعداد زیادی فولیکول را از قسمت‌های مختلف سر که معمولا از پشت سر بوده را برداشته، که این فولیکول‌ها در یک نوار نازک قرار دارند. بعد از فرآیند جراحی ما شاهد جای زخم یا اسکار هستیم که در بین موهای سر پنهان است و بعد از مدتی کمرنگ شده و از بین می‌رود.

کاشت مو به روش FIT یا Follicular Unit Extraction) FUE)

این روش که در ایران با نام FIT شناخته می‌شود، دارای روش‌های مشابه دیگری مثل روش SUT و Micro FIT بوده و از یک قانون پیروی می‌کنند. در روش FUT شاهد برداشتن گرافت‌ها به صورت تک تک و دانه دانه هستیم که در ناحیه مورد نظر کاشته می‌شوند. در این روش زخم‌ها بسیار کوچک هستند؛ چراکه با ابزارهایی بسیار کوچک، سوراخ‌هایی با قطر کمتر از یک میلی متر بر روس پوست سر ایجاد می‌شود. پس در نتیجه شاهد خونریزی بسیار کم و در حد یک قطره هستیم که در عرض چند هفته تمام زخم‌ها ناپدید خواهند شد.

  10 روش مراقبت های بعد از عمل ساکشن غبغب

مقایسه دو روشFUT  و FIT

با توجه به این‌ که هر فرد تمایل دارد که بهترین روش را برگزیند و نتیجه‌ای عالی و مضاعف در انتظار آن باشد، با مقایسه این دو روش می‌توان یکی را بهتر تلقی نمود و آن روش را انتخاب کرد.

  • زخم: در روش اف‌یو‌تی به صورتی نواری بوده، در روش اف‌آی‌تی به صورت زخم‌های ریز
  • زمان بهبود: در روش FUT طولانی‌تر، در روش اف‌آی‌تی کوتاه‌تر
  • محدودیت ورزشی: در روش اف‌یو‌تی دارد، در روش اف‌آی‌تی ندارد
  • درد و ناراحتی بعد از عمل: در روش اف‌یو‌تی مقداری دارد، در روش اف‌آی‌تی ندارد یا بسیار کم
  • مناسب برای پوست سر سفت: در روش اف‌یو‌تی خیر، در روش اف‌آی‌تی بله
  • نیاز به تراشیدن قسمت بانک مو: در روش اف‌یو‌تی خیر، در روش اف‌آی‌تی بله
  • آسیب به فولیکول: در روش اف‌یو‌تی خیر، در روش اف‌آی‌تی احتمال دارد
  • هزینه کاشت: در روش اف‌یو‌تی کمتر، در روش اف‌آی‌تی بیشتر

کاشت مو به روش مشتقات FIT

در روش اف‌آی‌تی شاهد دیگر روش‌هایی با این قواعد هستیم که می‌توان به SUT، Micro FIT و ARTAS اشاره کرد. روش ASTAS یکی از روش‌های جدید بوده که هنوز در کشور ما در دسترس نیست اما بقیه روش‌ها قابل استفاده هستند.

  • کاشت مو به روش SUT: در این روش از دستگاهی با نام SAFE استفاده می‌شود که با استفاده از مکنده یا ساکشن، گرافت‌ها را مکیده و استخراج می‌نماید.
  • کاشت مو به روش Micro FIT: این روش یکی از روش‌های بهینه شده FIT بوده که جدیدترین روش کاشت مو در ایران است.
  • کاشت رباتیک یا ATRAS: در این روش ما از یک ربات کاشت مو بهره می‌گیریم که این ربات درمرحله توسعه و بهینه سازی بوده و هنوز رایج نیست.
  • روش ترکیبی: در روش ترکیبی شاهد استفاده از دو روش FUT و FIT هستیم که در کاشت‌های با تراکم بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مراحل کاشت مو در کلینیک آرشیدا

کاشت مو دارای مراحلی بوده که باید با دقت و توجه انجام شوند تا علاوه‌بر ایجاد نتیجه‌ای مطلوب شاهد جلوگیری از عفونت باشیم. در ابتدا از بی‌حسی موضعی استفاده خواهد شد تا بیمار دردی را احساس نکند. در مرحله بعد قسمتی که نیاز به کاشت دارد را مشخص کرده و از قسمت‌های مورد نیاز برای کاشت یا همان اهدا کننده، بانک‌های مو استخراج می‌شود. در مرحله بعدی بانک مو را جدا کرده و در قسمت‌های مورد نظر کاشت و پیوند صورت می‌گیرد. البته مراحل کلی به این صورت بوده و باید با توجه به روش مورد نظر، مراحل را در نظر گرفت و طبق آن قوانین جلو رفت.

مراقبت های قبل از کاشت مو

مراقب قبل از عمل جراحی کاشت مو یکی از اساسی‌ترین و حساس‌ترین کارها بوده که در صورت نادیده گرفتن و یا سهل انگاری، امکان بروز مشکل و نگرفتن نتیجه‌ای مطلب را به همراه دارد. پیوند خوردن موها امری مهم بوده که به نکات زیر باید توجه شود.

  • داروهایی نظیر: داروهای ریزش مو، داروی خواب‌آور، داروهای ضد التهاب، داروهای ضد انعقاد خون و… باید زیر نظر پزشک مصرف شوند.
  • استفاده از دخانیات و مشروبات الکلی تا دو هفته ممنوع خواهد بود.
  • خواب کافی و استراحت از سه روز قبل برقرار باشد.
  • انجام فعالیت‌های سنگین از دو هفته قبل ممنوع
  • رنگ کردن مو ممنوع
  • از یک هفته قبل از عمل، سعی کنید روزانه موهای خود را بشویید.
  • از استرس دوری کرده و مراقبت‌های غذایی مطالب دستور پزشک صورت بگیرد.
  • در روز عمل از تیشرت و بلوز دوری کنید و سعی نمایید که لباس آزاد و دکمه دار بپوشید.
  • از صبحانه کامل که قندی و کربوهیدرات بوده استقبال نمایید و خوردن کافئین را کنار بگذارید؛ چراکه باعث تپش قلب خواهد شد.
  • استفاده از عطر و ادکلن قدغن است.

مراقبت بعد از عمل جراحی کاشت مو

با کاشت مو در کلینیک کار شما تمام نشده و نیاز است تا به نکات بعد از عمل کاشت مو نیز توجه نمایید. این نکات بسیار حائز اهمیت بوده و در صورت نادیده گرفتن این موارد، خسارت‌های جبران ناپذیری در انتظار شما خواهد بود و ممکن است نتیجه‌ای عکس را به شما تحویل دهد.

  • از همراه استفاده نمایید و به تنهایی رانندگی نکنید و به منزل نروید.
  • موهایی که کاشته شده‌اند را در معرض فشار قرار ندهید و از خاراندن زخم‌ها و پوست سر بپرهیزید.
  • هر یک ساعت و به مدت ده دقیقه بر روی زخم‌ها کمپرس آب یخ بگذارید تا تورم، درد و قرمزی کاهش یابد.
  • از آنتی بیوتیک استفاده نمایید تا عفونت بروز پیدا نکند.
  • تا دو روز استراحت نمایید و به پشت بخوابید و باید سر شما مقداری از بدنتان بالاتر باشد.
  • رژیم غذایی را جدی بگیرید و از مواد غذایی مانند میوه و سبزی تازه، پرتغال، آناناس، گوشت ماهی، کیوی و… استفاده کنید.
  • روزانه ۳۰ الی ۶۰ دقیقه پیاده‌روی نمایید و از فعالیت‌های سنگین دوری کنید.
  • تا دو ماه موهای خود، چه اهدا کننده و چه دریافت کننده را سشوار یا شانه نزنید.
  • مصرف دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی تا دو ماه ممنوع است.
  • از سرم شست‌وشوی آب و نمک به منظور جلوگیری از عفونت استفاده نمایید که بعد از باز کردن پانسمان باید صورت بگیرد.
  • بعد از حمام از سشوار یا حوله استفاده نکنید و باید مو به آهستگی خشک شود.
  چند روز بعد از بوتاکس ابرو بالا میرود؟

عوارض جانبی کاشت مو

 

در زمان کاشت مو، قسمتی از پوست سر یعنی در محل اهداکننده و گیرنده زخم‌ها و آسیب‌های به وجود خواهد آمد که این شرایط به ایجاد مشکل و عارضه ختم می‌شود. برخی عوارض کوتاه مدت و برخی بلند مدت هستند که عوارض کوتاه مدت شامل حساسیت نسبت به ماده بی‌‌حسی، خون ریزی، احساس درد و تورم، سکسکه و سرفه، ایجاد کیست‌های کوچک و… هستند. در عوارض بلند مدت شاهد موارد زیر خواهیم بود:

  • ریزش مو: ریزش مو امری طبیعی بوده و بعد از گذشت چند هفته مجدد رشد خواهند کرد.
  • عفونت پوست: عفونت پوست که امری نادر است با مصرف آنتی بیوتیک قابل حل است.
  • بی‌حسی پوست: بی‌حسی معمولا در روش FUT بوده که انتخاب پزشک ماهر در این مورد حائز اهمیت است.
  • خارش پوست سر: این عارضه نیز زود رفع خواهد شد و در زمان بروز این مشکل بهتر است از شامپوهای ملایم استفاده شود.
  • جای زخم: در روش‌هایی مثل FUE شاهد زخم یا اسکار هستیم که بعد از مدتی از بین خواهد رفت.
  • سنکوپ: یک عارضه بسیار نادر که از درد، بالا رفتن فشار خون، افت قند خون، کم آبی بدن و… بروز پیدا کرده که باعث غش کردن فرد خواهد شد.
  • نکروز: با وراد نمودن فشار زیاد، خون رسانی در زمان بخیه به ناحیه مورد نظر قطع شده و پوست آن ناحیه میمیرد.

هزینه های کاشت مو در کلینیک آرشیدا

هزینه یکی از مسائل مهم بوده که نیاز است تا به آن توجه شود. در زمان کاشت مو می‌بایست فاکتورهایی نظیر تراکم مو، مقدار ناحیه‌ای که نیاز به کاشت دارد، روش کاشت مو، کلینیک مورد نظر، تعداد تارهای مو، تعداد جلسات مراجعه و… را در نظر گرفت. با توجه به همه موارد ذکر شده در نهایت می‌توان هزینه به صورت تقریبی را تعیین کرد.

کلینیک تخصصی آرشیدا

کلینیک تخصصی آرشیدا با داشتن متخصصان حاذق و توانمند که تجربه بالایی در زمینه کاشت مو دارند، می‌تواند گزینه مناسبی برای عزیزانی که علاقه به کاشت مو دارند، باشد. در کلینیک ما بهترین و باکیفیت‌ترین دستگاه‌ها و تجهیزات از برندهای برتر وجود دارند که می‌توان بدون ریسک از کاشت مو استقبال کرد. همچنین تمام انتظارات و توقعات بیمار در نظر گرفته می‌شود تا شاهد کسب نتایجی عالی باشیم که بیمار را از نتیجه به‌دست آمده به وجد ‌آورد.

سوالات متداول

به این صفحه امتیاز دهید
جدیدترین مقالات
مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *