کاشت ریش

 جالب است بدانید از زمان دیرباز تا کنون وجود ریش و سبیل در صورت آقایان یکی از عوامل تاریخی کشور ما محسوب می‌شود؛ چرا که کشور ایران به باتوجه‌به زمینه‌های دینی و فرهنگی خود از وجود سبیل و ریش‌های پر پشت استقبال می‌کرده است. حال بسیاری از افراد یا از کمبود ریش و سبیل خود رنج می‌برند یا تمایل به پر پشت کردن آن دارند. باتوجه‌به این تفاسیر فرقی نمی‌کند که شما جزء کدام دسته باشید؛ چرا که کاشت ریش راهکاری اساسی و مؤثر در این زمینه بوده و می‌تواند روش درمانی همیشگی برای حل این مشکل باشد.

فهرست مطالب
bread img-2

کاشت ریش در کلینیک آرشیدا

موهای صورت آقایان نیز دارای روند طبیعی رشد بوده و می‌توان چرخه رشد آن را نیز در سه مرحله آناژن، کاتاژن و تلوژن خلاصه کرد. در فاز اولیه که رشد موهای صورت به طبیعی انجام می‌شود، فرد حدوداً به دو سال زمان نیاز دارد. دوره کاتاژن مربوط به روندی غیرفعال بوده که در نهایت به دوره تلوژن یعنی ریزش طبیعی موهای صورت ختم می‌شود. جالب است بدانید تارهای موی صورت همانند تارهای موی سر رفتار نکرده و هر کدام از آن‌ها در دوره مخصوص به خود به سر می‌برند.

بسیاری از افراد نسبت به این دوران بی‌اطلاع بوده و اغلب تصور می‌کنند ریزش موهای صورت امری غیرطبیعی است. اگرچه عده کثیری از افراد بر اساس دلایلی چون شیمی‌درمانی، واکنش‌های آلرژیک، پسوریازیس، اتاق‌خواب مرطوب، عدم استفاده از حوله مناسب، جوش‌های صورت، آلودگی پوستی و… به این عارضه دچار می‌شوند. البته لازم به ذکر است در برخی از افراد ریزش مو به شکل‌های گوناگون از جمله دسته‌ای، طاسی و سکه‌ای رخ می‌دهد که هر کدام از آن‌ها بیانگر مشکلات مختص به خود هستند.

نمونه کارهای کاشت ریش کلینیک آرشیدا

جهت دریافت مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید.

عوامل موثر در ریزش مو

باتوجه به آنکه از علت و علائم ریزش موی صورت آگاه شده‌اید، حال می‌بایست از عوامل مؤثر در وقوع این امر آگاه شوید؛ چرا که با دانستن آن‌ها می‌توانید نسبت به درمان یا عدم وقوع آن‌ها آگاه شوید. از اولین دلایلی که بیشتر متخصصان این حوزه در میان مراجعه‌کنندگان مشاهده کرده‌اند، عوامل ژنتیکی است. در واقع اگر از زمان‌های قدیم پدربزرگ یا پدر شما چنین مشکلی را تجربه کرده‌اند، این امر یعنی کم پشتی موهای صورت در خانواده شما عارضه‌ای طبیعی بوده و تنها می‌بایست از طریق روش‌های درمانی به‌خصوص برطرف شود. لازم است بدانید اگر شما از نظر ژنتیکی به این عارضه دچار شده‌اید، تنها چاره درمان شما کاشت مو بوده و نباید تحت فریب تبلیغاتی چون دارو، سرم، مزوتراپی و لوسیون قرار گیرید.

جالب است بدانید از عوامل مؤثر بر کم پشتی یا عدم رویش موهای صورت می‌توان به هورمون تستوسترون نیز اشاره کرد. این هورمون در بدن بانوان و آقایان وجود داشته و تنها تفاوت آن میان مقدار آن است. قطعاً در آقایانی که نزدیک به سن بلوغ هستند، رویش موهای صورت را مشاهده می‌کنید؛ در واقع هر چه این میزان کمتر باشد نشانگر کمبود هورمون تستوسترون در بدنشان خواهد بود. لازم به ذکر است این هورمون در سطح پوست به دی هیدرو تستوسترون یا DHT مبدل شده و می‌تواند اثرات بسیار زیادی را حین رویش موهای صورت بگذارد. بر اساس مراجعه‌کنندگان مختلف و آزمایش‌ها متعدد می‌توان گفت عده‌ای از افراد از نظر وجود این هورمون مشکلی نداشته و مشکل اصلی و اساسی آن‌ها مربوط به خون‌رسانی ضعیف در صورتشان می‌شود. 

اگر چه بسیاری از افراد در وهله اول متوجه بیماری‌های پوستی خود نمی‌شوند اما می‌توان گفت این موضوع نیز یکی از عوامل رایج در ابتلا به کم پشتی یا ریزش موی صورت است. اگر شما نیز به مشکلاتی چون جای بخیه، شکستگی، زخم و اسکار، عمل‌های جراحی نظر شکاف کام، التهاب فولیکول‌ها و… دچار هستید، باید با کاشت ریش این عارضه را برای همیشه درمان کنید. قطعاً همه افراد به این نکته آگاهی دارند که سبک زندگی یکی از عوامل مؤثر در ابتلا به بیماری‌های مختلف است؛ در نتیجه شما می‌توانید با داشتن روتینی چون میل کردن غذاهای سالم، استراحت و خواب کافی و… تأثیر مطلوب و چشمگیری در جلوگیری از وقوع این عارضه بگذارید.

چه افرادی برای انجام کاشت ریش مناسب هستند؟

اگر چه تمام افراد پس از مراجعه به کلینیک ما از لحاظ سوابق بیماری بررسی خواهند شد، اما در صورتی که شما دارای علائمی چون موارد ذیل هستید قطعاً یکی از مناسب‌ترین کاندید‌های انجام کاشت ریش خواهید بود؛ چرا که این عمل زیبایی به منظور تقویت و پرپشتی مو‌های صورت نیز انجام شده و نیاز نبوده حتماً شما عدم وجود مو‌های صورت یا همان ریش را تجربه کرده باشید.

  • مردانی که دارای سلامت عمومی مطلوب هستند.
  • مردانی که دارای ریش و سبیل بسیار کم هستند.
  • مردانی که به طور مادرزادی یا به علت سایر مشکلات ریش و سبیل ندارند.
  • مردانی که ریشه‌های موی آن‌ها بسیار نازک است.
  • مردانی که در نقاطی از صورت خود دچار سوختگی شده و در آن ناحیه ریش رشد مطلوبی ندارد.

پس از آنکه کاشت ریش به درستی انجام شد، چه نتایجی حاصل می شود؟

از مهم‌ترین و اساسی‌ترین نتایج کاشت ریش می‌توان به افزایش ضخامت مو و تراکم آن اشاره کرد. از آنجا که تارهای موی سر در مقایسه با تارهای موی صورت از ضخامت نسبتاً کمتری برخوردار است، باید هنگام انجام کاشت از موهای موجود در بخش انتهایی سر استفاده شود؛ چرا که آن بخش دارای ضخیم‌ترین موها بوده و می‌تواند جایگزین مناسبی برای موهای صورت یا به ‌اصطلاح ریش باشد. پس از گذشت زمانی نسبتاً کم خواهید دید فولیکول‌های مو با بخش جدید هماهنگ شده و به ‌مرور زمان ضخیم‌تر خواهد شد. لازم به ذکر است در این میان میزان تراکم ریش صورت به خودتان وابسته بوده و شما می‌توانید بر اساس استاندارد کاشت ریش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ واحد فولیکول مو استفاده کنید. همچنین شما با انجام کاشت ریش خواهید دید که رویش موهای صورت در جهت مناسبی بوده و سبب می‌شود فرد دارای ظاهری غیرطبیعی نشود.

مزایا و معایب کاشت ریش

قطعاً آگاهی نسبت به مزایا و معایب انجام یک روش درمانی می‌تواند راهنمای بسیار خوبی جهت انجام آن روش باشد. از آنجا که امروزه روش‌های متعددی برای درمان کم پشتی مو یا رویش مجدد آن وجود دارد، شما باید از میان تمامی روش‌ها بهترین روش را انتخاب کنید؛ چرا که بسیاری از درمان‌های امروزی نتیجه مطلوبی را به همراه نخواهند داشت. در واقع به طور حتم به شما این اطمینان را خواهیم داد که کاشت ریش تنها درمان واقعی این عارضه خواهد بود.

 همان طور که می‌دانید عده کثیری از افراد از درد و جراحی هراس داشته و اغلب مواقع روش‌های این چنینی را انجام نخواهند داد. اگر شما نیز جزء این دسته از افراد هستید، می‌توانید با انجام کاشت مو روشی بدون دردسر، خونریزی و عمل جراحی را تجربه کنید. اگر چه برای انجام این روش نیازی به عمل جراحی نیست، اما چون برای انجام آن فرد بیهوش می‌شود، شما می‌توانید پس از اتمام کار سریعاً ریکاوری شده و دیگر مشکلاتی چون التهاب، تورم و قرمزی را به مدت بسیار زیاد تجربه نکنید.

bread img

عوارض طبیعی کاشت ریش

اگر چه میزان عوارض و مشکلات پس از انجام کاشت ریش به مراقبت‌های شما و میزان توانایی پزشک مربوط است، اما باید روند طبیعی درمان را نیز در نظر داشته و در صورت وقوع موارد ذیل احساس ناخوشایندی به فرد القا نشود. البته لازم به ذکر است موارد ذیل عوارض کاشت ریش محسوب نشده و تنها می‌توان آن را مربوط به دوره نقاهت دانست. اگر پس از گذشت ۲ الی ۳ هفته همچنان این مشکلات وجود داشت، می‌بایست به پزشک متخصص خود مراجعه کنید.

  • خارش و التهاب
  • حساسیت صورت و بانک مو نسبت به لمس
  • قرمزی پوست صورت و بانک مو
  • بی‌حسی پوست صورت و بانک مو
  • ریختن لخته‌های خون‌ریز
  • سوزش
  • درد در ناحیه صورت، چانه و سر
  • افزایش قند خون
  • افزایش کلسترول
  • تورم در ناحیه صورت، چانه و سر

انواع روش های کاشت ریش

همان طور که برای کاشت موی سر انواع مختلفی وجود دارد، کاشت ریش نیز از این قاعده پیروی کرده و بر اساس هر ساختار بدنی و ویژگی افراد، روش‌هایی چون روش FIT، FUT، FUE و SUT را به وجود آورده است. برای مثال در روش FIT که در زمان گذشته بسیار رایج و محبوب بوده است، پزشک متخصص با استفاده از بانک مو و ایجاد گرافت‌های متعدد نسبت به کاشت ریش آقایان اقدام می‌کنند. می‌توان گفت تنها ایراد این روش مربوط به میزان بخیه نسبتاً زیاد آن است. روش FUT امروزه جایگزین روش پیشین شده و توانسته به علت تراکم بسیار بالای مو در ناحیه صورت و عدم بخیه از میزان محبوبیت بسیار خوبی برخوردار شود.

مراحل انجام کاشت ریش در کلینیک آرشیدا

 در مقایسه با روش‌های درمانی موهای صورت یا به‌اصطلاح ریش، روش کاشت مو بسیار مؤثر، سریع و آسان است؛ چرا که تمام مراحل به ۵ بخش خلاصه شده و فرد می‌تواند در زمانی کوتاه به نتایج دلخواه خود دستیابی پیدا کند. نخستین مرحله مربوط به چکاپ بیمار توسط پزشک متخصص و تشخیص میزان گرافت موردنظر است. در این مرحله پزشک متخصص با استفاده از اشکال فرضی از جمله دایره و مستطیل بر روی صورت مراجعه‌کننده میزان مناسب تراکم مو را در نظر خواهد گرفت.

در ادامه که پزشک همراه با نظر مراجعه‌کننده میزان تراکم ریش مدنظر خود را درک کرد، نوبت به بی‌حسی موضعی خواهد رسید. همان طور که بیان شد برای انجام کاشت ریش نیاز به بیهوشی کامل نبوده و شما می‌توانید حین انجام آن از جزئیات مطلع شوید. پس از آنکه در ناحیه موردنظر بی‌حسی انجام شد، باید از بانک مو به‌صورت نواری میزان مورد نیازی فولیکول برداشته شود. برای برداشت فولیکول‌ها امروزه روش‌های متعددی وجود داشته که اغلب پزشکان از روش FUT که روشی مؤثر، کارآمد و بسیار کم‌خطر است استفاده می‌کنند.

از آنجا که کاشت ریش نیاز به‌دقت بالایی دارد، پزشک می‌بایست حین آماده‌سازی گرافت‌ها از تمرکز بسیار بالایی بهره‌مند باشد. می‌توان گفت در این مرحله دستیار و پزشک می‌بایست واحدهای فولیکول را به‌اندازه‌ای جزئی یعنی حدوداً ۱ الی ۲ تار مو جدا کرده و سپس با توجه میزان طبیعی ریش در هر منطقه آن را جای‌گذاری کنند. در واقع در این مرحله باید تلاش کرد حتی‌الامکان علاوه بر تراکم مطلوب ریش در هر بخش، جهت رویش آن نیز به سمت بالا قرار گیرد.

مراقبت های قبل و بعد از کاشت ریش

 ازآنجایی‌که کاشت ریش روشی امروزی و بسیار نوین است، شما می‌توانید برای دستیابی به نتیجه‌ای چشمگیر و باارزش نکات ذیل را مدنظر داشته باشید.

  • پیش از کاشت ریش
  • حدوداً به مدت ۲ هفته پیش از انجام کاشت ریش از مصرف داروهای رقیق‌کننده خون از جمله آسپرین خودداری کنید.
  • به مدت ۲ تا ۳ روز قبل از کاشت ریش از مصرف هرگونه نوشیدنی‌های الکی و استعمال دخانیات خودداری کنید.
  • بنا بر تشخیص پزشک متخصص اگر پیش از کاشت ریش از ویتامین C استفاده می‌کنید، می‌تواند روند التیام پوست صورت را سرعت ببخشید.
  • از میل‌کردن هر گونه نوشیدنی‌های کافئین‌دار پرهیز کنید؛ چرا که کافئین می‌تواند میزان خونریزی را افزایش دهد.
  • پس از کاشت ریش
  • عدم انجام اقداماتی چون خاراندن، مالش و لمس صورت
  • عدم انجام فعالیت‌های شدید بدنی از جمله ورزش‌های سنگین
  • عدم استفاده از سونا و بخار
  • خودداری و پرهیز از استعمال دخانیات و مشروبات الکی
  • عدم قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید
  • عدم استحمام طولانی در وان‌های گرم
  • استفاده از صابون‌هایی با Ph ملایم به‌منظور شستشوی صورت
  • استفاده از انواع آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی و دارویی بنا بر تشخیص پزشک متخصص
  • استفاده از محلول ضدعفونی‌کننده
Portrait of a handsome naked bearded man examining his face isolated over white background

مقالات

فرم درخواست خدمات